tiistai 11. elokuuta 2020

Pähkinäinen kalakastike

Kylläpä oli taas hyvää. Kastike oli juuri sopivan mausteista mutta kumminkin niin kermaista, ettei mennyt liian tuliseksi. Pähkinät olivat kiva lisä. Tosin tarkoitukseni oli ostaa suolattuja pähkinöitä, mutta huomasin vasta kotona että olinkin vahingossa ottanut version ”ei lisättyä suolaa”. Mutta ei huono tämäkään, laitoin sitten vaan kastikkeeseen lisäksi hiukan suolaa.



Ainekset:
500 g kuhafileetä
1 rkl inkivääritahnaa
1 punainen chili
2 rkl sitruunamehua
2 rkl fariinisokeria
3 dl kasvislientä
3 rkl vehnäjauhoja
suolaa
200 g isoja katkarapuja
200 g crème fraîchea
60 g paahdettuja cashewpähkinöitä
1 rkl basilikaa

Kuutioi kala. Sulata ja valuta katkaravut. Poista chilistä siemenet ja valkoinen osa ja silppua malto. Kuumenna kasvisliemi.

Sekoita suurella pannulla yhteen inkivääritahna, chili, sitruunamehu, fariinisokeri ja vehnäjauhot. Kaada päälle kuuma kasvisliemi ja sekoita hyvin. Nosta kalapalat seoksen päälle ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes kala on kypsynyt. Mausta suolalla.

Lisää joukkoon katkaravut ja crème fraîche. Kuumenna, älä enää keitä. Viimeistele cashewpähkinöillä ja basilikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti