keskiviikko 12. elokuuta 2020

Sadonkorjuulimppu

Vasta illalla pääsen tätä maistamaan, mutta kylläpä limppu näyttää ja tuoksuu ihanalle! *Edit: jos ylipäänsä leivästä voi sanoa, että se on kermaista, niin tästä voi. Todella hyvää.



Ainekset:
100 g porkkanaa
150 g kesäkurpitsaa
200 g pakastemaissia
5 dl vehnäjauhoja
2 ½ dl grahamjauhoja
2 rkl sokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
2 dl maitoa
½ dl rypsiöljyä
2 kananmunaa

Kuori porkkana. Leikkaa porkkana ja kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Sulata maissi.


Sekoita kuivat aineet keskenään. Tee seoksen keskelle kuoppa. Sekoita maissi, maito, öljy ja kananmunat tasaiseksi. Kaada seos kuoppaan jauhojen keskelle ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopuksi porkkana- ja kesäkurpitsakuutiot. Kaada taikina silikoniseen leivinpaperoituun leipävuokaan.

Paista 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Anna leivän jäähtyä vuoassa 10 minuuttia ja kumoa sitten tarjoilualustalle jäähtymään kokonaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti