sunnuntai 9. elokuuta 2020

Omena-inkiväärijäätelö

Hellepäivän ainut hyvä puoli on, että silloin on oikeastaan pakko syödä paljon jäätelöä. Noin muuten jos minä saisin päättää, kesällä olis aina +18 ja puolipilvistä. Tästä jädestä tuli ihanan kuohkeaa ja erinomaisen makuista. Tosin vähän epäilen, että pakastimessa jäätyessään tästä tulee vähän turhan kovaa. Ehkä jos teen vielä samanlaista uudelleen, soseutan omenat sen sijaan että raastaisin ne.


Ainekset:
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
300 g turkkilaista jogurttia
1 ½ rkl sitruunamehua
375 g hapahkoa omenaa
½ dl hunajaa
1 tl jauhettua inkivääriä

Vatkaa vaniljakastike sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää jogurtti ja sitruunamehu.

Kuori omenat. Raasta puolet omenoista karkealla ja toinen hienoimmalla raastinterällä ja lisää vaniljavaahtoon. Lisää hunaja ja mausta inkiväärillä. Sekoita.

Kaada seos jäätelökoneeseen ja anna koneen käydä n. 20 min, tai kunnes seos on sopivan jähmeää ja kuohkeaa.

Jos tarjoat jäätelön myöhemmin, siirrä se kannellisessa muovirasiassa pakastimeen. Anna jäätelön temperoitua jääkaapissa ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti