lauantai 29. elokuuta 2020

Punajuurimunakas

Hämmästyttävän suolainen tästä tuli, vaikkei siinä kovin paljon varsinaisesti suolaa ollutkaan. Varmaankin tuo sumakki toi lisää suolaisuutta. Suolasta huolimatta tai ehkä jopa juuri sen vuoksi tämä munakas oli kuitenkin todella herkullista.




Ainekset:
300 g punajuurta
1 punasipuli
8 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl seesaminsiemeniä
1 tl sumakkia
1 tl suolaa
125 g mozzarellaa

Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi. Anna jäähtyä. Kuori ja raasta punajuuret. Kuori, halkaise ja viipaloi sipuli ohuiksi puolirenkaiksi. Kuutioi mozzarella. Paahda seesaminsiemenet kuivalla, kuumalla pannulla.

Sekoita munat ja kerma kulhossa. Lisää mausteet ja suola.

Kaada munakasmassa leivinpaperoituun (30*40 cm) uunivuokaan. Nosta päälle punajuuriraaste ja sipuli. Levitä pinnalle mozzarellakuutiot.

Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti