lauantai 29. elokuuta 2020

Perunaröstipelti

Inhoan raastamista. Mutta tätä varten se kannatti. Perunarösti pohjana oli ihanaa, ja täytteet tekivät tästä ihan täydellisen aterian. Tämä oli oikeastaan niin kuin perunapohjainen valkoinen pizza.




Ainekset:
800 g perunoita
2 sipulia
2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 ½ dl parmesaaniraastetta
1 kananmuna
Katkaraputäyte:
360 g isoja katkarapuja
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta jogurttia
1 tl sinappia
2 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
1 tl sokeria
mustapippuria
chilihiutaleita
½ nippua ruohosipulia
Lisäksi:
5 pehmeäksi keitettyä kananmunaa
50 g rucolaa
1 punasipuli

Kuori perunat ja sipulit. Raasta molemmat karkeaksi raasteeksi. Purista raasteista ylimääräinen neste pois. Sekoita raasteet keskenään. Lisää suola, pippuri ja parmesaaniraaste. Lisää lopuksi kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Levitä seos leivinpaperoidulle uunipellille ohueksi kerrokseksi. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes rösti on kypsä ja rapea.

Sulata täytteen katkaravut. Viipaloi kevätsipulit. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon jogurtti. Lisää mausteet, ruohosipuli ja katkaravut. Sekoita tasaiseksi.

Lusikoi katkaraputäytettä nokareina röstin päälle. Halkaise kananmunat pitkittäin ja asettele puolikkaat pinnalle. Viimeistele rucolalla ja punasipulirenkailla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti