perjantai 7. elokuuta 2020

Zuppa toscana

Ihan pikkuisen ripautin vielä annokseeni suolaa. Mitään muuta tämä ei kaivannutkaan. Soppa oli ihanaa.

                            

Ainekset:
4 valkosipulinkynttä
2 isoa perunaa
1 iso sipuli
280 g HK Maakareiden Palermon Mario –raakamakkaraa
1 l kanalientä
1 rkl oliiviöljyä
2 ½ dl ruokakermaa
250 g pinaattia
1 tl kuivattua oreganoa
¼ tl mustapippuria
Lisäksi:
150 g englanninpekonia


Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi perunat ja sipuli isoiksi paloiksi. Viipaloi makkarat.

Kuumenna öljy isossa kattilassa. Ruskista makkarapalat, sipuli ja valkosipulit. Lisää perunat ja kanaliemi. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia.

Levitä pekonit leivinpaperoidulle uunipellille ja nosta pelti kylmään uuniin. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Pekonit ovat rapeutuneet, kun uuni saavuttaa halutun lämpötilan. Nosta pekonit valumaan talouspaperille.

Lisää keittoon kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää pinaatti ja hauduta vielä 5 minuuttia. Mausta oreganolla ja pippurilla. Murenna rapeat pekonit sopan pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti