sunnuntai 30. elokuuta 2020

Punajuuri-cheddarsalaatti

Tässä oli kyllä hyvät ainekset. Cosmopolitan, vaikka onkin suosikkini, oli tähän ehkä vähän turhan tuhti. Mutta salaatti kokonaisuutena oli todella maistuva.




Ainekset:
500 g punajuurta
suolaa
Marinoitu sipuli:
1 rkl omenasiideriviinietikkaa
1 rkl rypsiöljyä
½ rkl sokeria
¼ tl suolaa
mustapippuria
1 punasipuli
Lisäksi:
2 hapahkoa omenaa
160 g Jukolan valkosipulicheddaria
1 cosmopolitan-salaatti
50 g rucolaa
½ dl pinjansiemeniä
140 g amerikan pekoni prosciuttoa

Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä, n. 40 minuuttia. Anna punajuurien jäähtyä. Kuori ja kuutioi jäähtyneet punajuuret.

Paahda pinjansiemenet kullankeltaisiksi kuivalla, kuumalla pannulla. Siirrä siemenet sivuun ja paista pekoniviipaleet rapeiksi samalla pannulla. Nosta viipaleet valumaan talouspaperille. Kuutioi jäähtyneet pekonisiivut. 
 
Sekoita etikka, öljy ja mausteet kulhossa. Halkaise punasipuli. Leikkaa aivan ohuiksi viipaleiksi. Lisää sipuli kastikkeen joukkoon. Sekoita. Anna marinoitua muiden raaka-aineiden käsittelyn ajan.

Kuori ja kuutioi omena. Kuutioi tai murenna juusto pieniksi paloiksi. Revi salaatti paloiksi.

Levitä laakean salaattivadin pohjalle roomansalaatti. Lisää päälle omenakuutiot, punajuurilohkot, pekonisuikaleet, pinjansiemenet ja juustokuutiot. Asettele pinnalle rucola ja marinoitu punasipuli. Valuta loput sipulien marinadit salaatin sekaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti