lauantai 15. elokuuta 2020

Vaniljainen karviaispiiras

Pohjalla överimakea marsipaani, sen päällä kirpeä karviaistäyte ja päällimmäisenä vielä rapea taikinaristikko. Täysosuma.

                            

Pohja:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä
Täyte:
170 g marsipaania
600 g karviaisia
¾ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja
Pinnalle:
½ rkl tomusokeria

Nypi pohjan voi, jauhot ja vaniljasokeri murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan jähmettyä rauhassa jääkaapissa.

Jätä ¼ taikinasta päälle pyöritettäviksi ristikoiksi. Kauli loput taikinasta piirakkavuokaan (24 cm) sopivaksi levyksi ja painele taikina kevyesti voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Levitä marsipaani tasaisesti pohjalle. Sekoita karviaisten joukkoon sokerit ja perunajauhot. Kaada marjat marsipaanin päälle.

Kauli loput taikinasta levyksi ja suikaloi levy taikinapyörällä n. ½ cm suikaleiksi. Tee suikaleista ristikko piiraan pinnalle. Jatka paistamista uunin alaosassa vielä n. 25 minuuttia. Nosta piirakka uunin yläosaan ja paista vielä muutama minuutti, jotta pinta saa väriä.

Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi. Siivilöi pinnalle tomusokeri juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti