Galeten pohjalle levitetty tahna oli ihan superhyvää. Taikinassakaan ei ole moittimista eikä muissa täytteissä, joten vaikka varsinaisesti pääsen tätä maistelemaan illalla, niin uskallan jo nyt väittää että tästä tuli hyvää.
Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
½ dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
¾ dl rypsiöljyä
1 dl vettä
Täyte:
1 purjo
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
150 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
1 rkl sitruunankuoriraastetta
2 rkl mantelijauhoa
½ tl suolaa
Päälle:
1 kesäkurpitsa
½ tl suolaa
2 rkl tuoretta timjamia
1 ruukku basilikaa
Yhdistä jauhot ja suola kulhossa. Lisää öljy ja vesi. Sekoita tasaiseksi haarukalla ja vaivaa sen jälkeen käsin nopeasti joustavaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin tunniksi.
Puhdista ja viipaloi purjo. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota purjoa ja valkosipulia n. 5 minuuttia. Siirrä purjo ja valkosipuli sauvasekoittimen kulhoon. Lisää tuorejuusto, sitruunamehu ja sitruunankuoriraaste. Soseuta tasaiseksi ja lisää loput täytteen ainekset.
Viipaloi kesäkurpitsa ja silppua yrtit.
Kauli taikina isoksi kiekoksi. Levitä pohjalle tuorejuustotahna ja sen päälle kesäkurpitsaviipaleet. Mausta suolalla. Silppua timjami ja ripottele se pinnalle. Taita taikinan reunat täytteen päälle ja paista 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Viimeistele basilikanlehdillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti