sunnuntai 25. lokakuuta 2020

Georgialainen possupata

Tämä oli oikein hyvää. Kassler muhi mukavan mureaksi. Ja soosikin oli hyvää. Tätä olisi kyllä melkein voinut lusikoida keittona, sen verran paljon oli tuota lientä seassa.




Ainekset:
1100 g porsaan kassleria
Marinadi:
2 keskikokoista sipulia
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl ketsuppia
1 rkl öljyä
3 laakerinlehteä
2 tl kokonaisia mustapippureita
Pata-ainekset:
3 keskikokoista sipulia
600 g tomaatteja
1 tl chilirouhetta
1 tl jauhettua korianteria
½ tl currya
1 tl suolaa
1 dl vettä
3 rkl tuoretta korianteria

Paloittele liha reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja suikaloi sipuli. Laita sipulisuikaleet ja loput marinadin ainekset kulhoon. Lisää lihapalat ja kääntele hyvin sekaisin. Anna marinoitua vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli.

Kuori ja suikaloi kastikkeen sipulit. Leikkaa tomaatit reiluiksi kuutioiksi.


Kippaa lihat marinadeineen pataan ja ruskista ne. Lisää sipulit ja paista välillä käännellen n. 10 minuuttia. Lisää tomaatit ja jatka paistamista vielä hetki. Lisää mausteet ja vesi. Hauduta n. 1 ½ tunnin ajan, kunnes liha on mureaa. Viimeistele korianterilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti