tiistai 6. lokakuuta 2020

Portugalilaiset fileepihvit

En tiedä, miksi nämä ovat nimeltään juuri portugalilaisia fileepihvejä. Tekeeköhän näistä portugalilaisia tuo kinkku tomaattikastikkeen joukossa? Nimestä viis, herkullista tämä oli. Ja lihaostoksillakin onnistuin pitkästä aikaa. Tosin nyt olin viisas ja valitsin paketin, jossa luki ”takuumureaa”.




Ainekset:
4 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
100 g palvikinkkua
6 tomaattia
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
3 laakerinlehteä
500 g naudan ulkofilettä
suolaa
mustapippuria
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 nippu persiljaa

Kuori ja viipaloi salottisipulit. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Kuutioi tomaatit. Suikaloi kinkku. Silppua persilja.

Kuumenna 1 rkl öljyä ja voi kasarissa. Lisää salotti- ja valkosipulit ja kuullota pari minuuttia, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää kinkku ja ruskista kevyesti. Lisää tomaatit ja laakerinlehdet ja hauduta n. 10 minuuttia.

Leikkaa ulkofilee pieniksi pihveiksi. Mausta pihvit molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljy suurella pannulla ja paista pihvit haluamasi kypsyisiksi. Nosta pihvit pannulta, peitä foliolla ja pidä lämpimänä.

Lisää tomaatti-sipuliseokseen pihvien paistoneste ja valkoviini. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Poista kastikkeesta laakerinlehdet ja lisää persilja. Jaa pihvit lautasille ja lusikoi päälle kastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti