tiistai 13. lokakuuta 2020

Fenkoli-jogurttikeitto

Tämä oli tavanomaisista sopparesepteistäni mukavasti poikkeava. Ensin ajattelin reseptiä lukiessani, että eihän tässä ole mitään syötävää. Mutta olihan siinä. Ei se ehkä ihan sellaisenaan olisi ollut kovin täyttävä ateria, mutta laitoin päälle mausteeksi yrtti-viinietikkakastiketta ja keiton lisäksi otin pakastimesta vähän tähteeksi jäänyttä ankkaa. Soppa oli oikein maukasta. Jogurttiliemi oli minulle mukava uutuus, sitä voisi käyttää myöhemminkin. Kaalikeittoon se voisi sopia oikein tosi hyvin.




Ainekset:
100 g kevätsipulia
2 valkosipulinkynttä
300 g fenkolia
1 l kasvislientä
1000 g paksua maustamatonta jogurttia
1 kananmuna
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl kuivattua minttua
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria

Silppua keiton kevätsipulit. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Viipaloi fenkoli.

Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää kasvikset ja keitä hiljalleen 10 minuuttia.

Yhdistä kulhossa jogurtti, kananmuna ja maissitärkkelys. Sekoita. Ota kauhallinen kuumaa kasvislientä ja vatkaa se jogurttiseokseen. Kaada jogurttiseos liemeen ja sekoita hyvin. Mausta mintulla, suolalla ja pippurilla. Hauduta 5-8 minuuttia välillä sekoittaen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti