perjantai 2. lokakuuta 2020

Lanttugnocchit salviakastikkeessa

Kyllä minä tykkään lantuista ja perunoista ihan sellaisenaankin, mutta tässä ne oli jalostettu niin herkulliseen muotoon että uskaltaisin tarjoilla näitä jopa lantunvihaajalle. Ja vaikka jotenkin aina ajattelen että gnocchien tekeminen on hirveä urakka, niin nämä ainakin valmistuivat tosi vähällä vaivalla ja vikkelästi.




Gnocchit:
600 g lanttua
400 g perunoita
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 dl parmesaaniraastetta
1 ¾ dl durum-vehnäjauhoja
½ tl chilihiutaleita
Salviakastike:
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
1 ruukku salviaa
2 tl sitruunankuoriraastetta
¼ dl sitruunamehua
25 g voita

Kuori ja kuutioi lanttu ja perunat. Sekoita paloihin öljy, suola ja pippuri. Paista 220-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Anna jäähtyä puoli tuntia.

Soseuta jäähtyneet perunat ja lantut. Sekoita soseeseen jauhot, juusto ja chilihiutaleet. Älä vaivaa. Muotoile taikina reilusti jauhotetulla alustalla palloksi. Jaa pallo neljään palaan ja rullaa palat n. 2 cm paksuisiksi pötköiksi. Leikkaa pötköt n. 2 cm paloiksi ja tee palojen pintaan kuvio haarukalla kevyesti painaen.

Keitä gnocchit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (kunnes ne nousevat pintaan). Valuta hyvin.

Kuori ja viipaloi salviavoin valkosipulinkynnet. Poista chilistä siemenet ja valkoinen osa ja silppua malto. Irrota salvianlehdet varsistaan.

Sulata voi pienessä kattilassa niin, että se kiehahtaa. Lisää valkosipuli, chili ja salvianlehdet. Anna kiehua minuutin ajan. Sekoita joukkoon sitruunamehu ja sitruunankuoriraaste. Sekoita salviavoi gnoccheihin ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti