sunnuntai 11. lokakuuta 2020

Vihreä kasvissalaatti

Tämä oli harmillisen pliisu. Ei huonoa, mutta ei mitenkään erityisen hyvääkään. Mutta kelpasi kumminkin pizzan kaverina.




Ainekset:
1 parsakaali
250 g pensaspapuja
25 g pinjansiemeniä
250 g rucolaa
Parmesaanikastike:
1 kananmunan keltuainen
3 rkl sitruunamehua
2 tl sinappia
½ dl rypsiöljyä
1 dl parmesaaniraastetta
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

Irrota parsakaali kukinnoiksi ja kuutioi varsi. Poista pavuista kannat ja paloittele pavut. Keitä papuja ja parsakaalia suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti. Jäähdytä kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla pannulla.

Laita keltuainen sauvasekoittimen kulhoon. Lisää sitruunamehu ja sinappi. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle. Käynnistä ja lisää öljy ohuena nauhana, sekoittimen käydessä. Lisää parmesaaniraaste ja mausteet. Kääntele kastike parsa-papuseokseen.

Levitä rucola laakealle tarjoiluvadille. Lisää päälle papuseos. Viimeistele pinjansiemenillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti