keskiviikko 14. lokakuuta 2020

Provençen possupata

Aika lailla vastaavanlaista lihapataa olen syönyt jo monen monta kertaa aiemminkin. Mutta silti, oli se vaan herkullista. Ei siis mitään uutta ja ihmeellistä tässäkään, mutta niin mahdottoman hyvää.




Ainekset:
1 rkl oliiviöljyä
180 g savukinkkua
650 g porsaan ulkofilettä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rosmariininoksa
3 persiljanoksaa
3 oreganonoksaa
suolaa
mustapippuria
2 rkl konjakkia
1 rkl vehnäjauhoja
5 dl punaviiniä
1 dl vettä
1 laakerinlehti
100 g mustia oliiveja
1 tl kuivattua timjamia

Kuutioi porsaanfilee. Suikaloi kinkku. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Sido yrtit maustekimpuksi.

Kuumenna öljy padassa. Ruskista lihakuutioita n. 10 minuuttia. Lisää savukinkku ja jatka ruskistamista 2-3 minuuttia. Lisää sipuli ja valkosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Jatka ruskistamista vielä muutama minuutti.

Lisää konjakki ja liekitä lihat. Lisää vehnäjauhot ja sekoittele 30 sekuntia. Lisää punaviini ja vesi. Lisää yrttikimppu ja laakerinlehti. Hauduta kannen alla n. 1 ½ tuntia, kunnes liha on kypsää ja mureaa.

Poista laakerinlehti ja yrttikimppu. Lisää joukkoon oliivit. Mausta kuivatulla timjamilla. Kuumenna vielä kertaalleen kiehuvaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti