lauantai 17. lokakuuta 2020

Todella hitaat ribsit

En ole ihan varma, olinko koskaan tätä ennen edes syönyt ribsejä. Mutta siitä ainakin olen varma, etten ollut koskaan aiemmin itse niitä valmistanut. Liha oli hyvää, mutta sitä vaan oli ihan onnettoman vähän. Ja kyllä tämänkin aterian jälkeen olen sitä mieltä, että syön possuni mieluummin ulkofileenä. Tai vaikka kasslerina.




Ainekset:
1 kg ribsejä
Mausteseos:
2 valkosipulinkynttä
1 rkl suolaa
1 rkl ruokosokeria
1 tl chilijauhetta
1 tl paprikajauhetta
¼ tl mustapippuria
Haudutusliemi:
33 cl Coca-colaa
5 dl omenamehua
Lisäksi:
1 punainen chili
2 rkl tuoretta korianteria

Kuori ja silppua mausteseoksen valkosipulinkynnet. Lisää muut ainekset. Hiero mausteseos lihan pintaan ja nosta liha jääkaappiin maustumaan vähintään 12 tunniksi, mielellään vuorokaudeksi.

Leikkaa ribsit kattilaan mahtuviksi paloiksi. Laita ribsit, Coca-cola ja omenamehu kattilaan. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 2 tuntia. Anna vetäytyä liemessä vähintään 20 minuuttia. Nosta ribsit kattilasta ja keitä lientä n. 10 minuuttia ilman kantta.

Poista chilistä siemenet ja valkoinen osa ja silppua malto. Silppua korianteri. Sivele ribsit haudutusliemikastikkeella ja paahda 5 minuuttia 225-asteisen uunin grillivastusten alla. Voitele grillatut ribsit uudelleen kastikkeella. Valuta päälle loput haudutusliemet ja ripottele pinnalle chili ja korianteri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti