perjantai 16. lokakuuta 2020

Myslinen bataattivuokaleipä

Ihan hyvää leipäähän tämä oli. Vaikka täytyy myöntää, että odotin makeampaa ja maukkaampaa lopputulosta, kun leipä kumminkin sisältää bataattia, siirappia ja vielä rusinaista mysliäkin. Ehkä odotukseni olivat liian korkealla.




Ainekset:
400 g bataattia
3 dl vettä
22 g kuivahiivaa
10 dl sämpyläjauhoja
2 rkl siirappia
1 tl suolaa
1 ½ dl mysliä
75 g voita sulatettuna

Kuori ja kuutioi bataatti. Keitä kuutiot kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja soseuta. Lisää vesi ja anna jäähtyä, kunnes sose on hiukan kättä lämpimämpää. Lisää soseeseen hiiva, siirappi ja suola. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Lisää mysli ja voi alustamisen loppupuolella. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä tunnin ajan.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen silikoniseen tai leivinpaperoituun leipävuokaan. Anna kohota vielä puoli tuntia.

Paista 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti