Ihan perinteistä maksakastiketta sipuleineen päivineen. Periaatteessa samaa tavaraa kuin aikoinaan koulussa, mutta yhtä kaukana koulun jänteisestä maksapadasta kuin yö päivästä. Tätä täytyy tehdä toistekin.
Ainekset:
500 g naudanmaksaa
3 rkl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria
2 sipulia
2 rkl voita
3 dl lihalientä
1 dl kermaa
Poista maksasta kalvot. Leikkaa maksa paloiksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, suola ja mustapippuri. Pyörittele maksapalat jauhoseoksessa.
Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi renkaiksi. Sulata puolet voista pannulla. Ruskista sipulit keskilämmöllä ja siirrä sivuun.
Kuumenna pannu jälleen kuumaksi ja lisää loput voit. Kun voi on vähän sulanut, lisää maksapalat. Paista kunnolla pari minuuttia. Jätä liha roseeksi sisältä. Lisää pannulle lihaliemi ja kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoittele, jotta jauhot suurustuvat. Siirrä sipulit takaisin pannulle.
Tarjoile esim. perunamuusin ja puolukoiden kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti