keskiviikko 21. lokakuuta 2020

Päärynäkakku

Kakku oli oikein hyvää, mutta ohjeen mukainen paistoaika (40 min) aivan liian lyhyt. Minä paistoin melkein tunnin, ja vieläkin kakku oli keskeltä aivan raaka. Oikeampi paistoaika lienee tuo reilu tunti, tietysti uunista riippuen. Muuten kyllä tykkäsin kovasti, eikä se raaka keskiosakaan haittaa… ihan varmasti tulee syötyä viimeistä murua myöten.




Ainekset:
5 suurehkoa päärynää
300 g voita
3 ½ dl sokeria
5 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
¼ dl punssia

Kuori ja lohko päärynät. Poista siemenet. Sulata voi ja anna sen jäähtyä.

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää voisula. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Kaada taikina silikoniseen irtopohjavuokaan ja upota päärynälohkot taikinaan. Paista 175-asteisessa uunissa reilu tunti. Pirskottele punssi kypsän kakun päälle. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen vuoasta irrottamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti