lauantai 22. toukokuuta 2021

Äidin taivaallinen vaniljapulla

Tämän reseptin näin jossain fb:n kotiruokaryhmässä. Tiesin välittömästi, että tässä on pulla minun makuuni. Niin kuin olikin. Voisilmäpullia rusinoilla ja vaniljakastikkeella. Todellakin taivaallista.




Taikina:
12 ½ dl vehnäjauhoja
225 g voita huoneenlämpöisenä
34 g kuivahiivaa
3 kananmunaa
60 g sokeria
1 ½ rkl kardemummaa
3 dl maitoa
¾ tl suolaa
1 ½ dl rusinoita
Täyte 1:
3 kananmunan keltuaista
3 rkl sokeria
3 rkl perunajauhoja
2 rkl vaniljasokeria
4 ½ dl maitoa
Täyte 2:
225 g voita huoneenlämpöisenä
225 g sokeria
Voiteluun:
1 kananmuna

Yhdistä kaikki täytteen 1 ainekset kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Nosta kattila sivuun ja anna jäähtyä.

Sekoita keskenään taikinan jauhot, hiiva, sokeri, suola, kardemumma ja voi. Lisää munat, hiukan kättä lämpimämpi maito ja puolet rusinoista. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa n. 15 minuuttia.

Sekoita yhteen täytteen 2 ainekset.

Kauli 1/3 taikinasta uunipannun kokoiseksi levyksi. Nosta levy leivinpaperoidulle pannulle. Levitä päälle puolet täytteestä 2. Kaada sen päälle koko täyte 1. Ripottele pinnalle loput rusinat.

Kauli loput taikinasta ohueksi levyksi. Levitä levylle loput täytteestä 2. Kääri levy rullalle. Leikkaa rulla 24 palaan ja nostele palat leikkuupinta ylöspäin vaniljakiisselin päälle. Anna kohota vielä 15 minuuttia.

Voitele pulla kananmunalla ja paista 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Voisit tulla mun luo kokkaamaan ja leipomaan, näyttää niin herkulliselta!❤️

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista