torstai 13. toukokuuta 2021

Grillibroileria ja kasviswokkia

Ostin uuden grillin kun oli vielä lunta maassa. Tänään sain kirousten saattelemana sen viimein koottua, ja sitten saman tien pääsinkin sitä kokeilemaan. Ja voi että oli kiva käyttää uutta käytännöllistä grilliä, jossa kansi toimii saranoiden varassa ja grillistä löytyy myös erillinen lämpimänäpitoritilä. Ja sytyttäminenkin oli helppoa piippusytyttimen avulla. En ole koskaan oikein osannut sytyttää grilliä enkä mitään muutakaan. Broilereista tuli ihania, ja niiden kaveriksi valmistin niinikään grillaamalla intialaista leipää.




Marinoitu broileri:
960 g broilerin sisäfilettä
3 rkl soijakastiketta
3 rkl riisiviinietikkaa
4 rkl ananasmehua tölkistä
1 punainen chili
suolaa
mustapippuria
Wokki:
1 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
3 purjoa
6 eri väristä paprikaa
454/280 g ananaspaloja mehussa
2 rkl soijakastiketta
3 rkl omenaviinietikkaa
100 g ketsuppia
100 g paseerattua tomaattia
suolaa

Valuta ananas ja säästä liemi. Poista chilistä siemenet ja valkoinen osa ja silppua malto. Sekoita yhteen marinadin ainekset. Sekoita kanat marinadiin ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Poista paprikoista siemenet ja valkoiset osat ja kuutioi malto. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjot.

Grillaa broilerinfileet kypsiksi. Valele broilereita marinadilla grillauksen aikana.

Kuumenna öljy pannulla. Kuullota paprikaa ja purjoa muutama minuutti. Lisää ketsuppi, tomaattimehu, soija, viinietikka ja ananakset mehuineen. Kiehauta. Nosta broilerit wokin päälle ja tarjoile intialaisen leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti