lauantai 1. toukokuuta 2021

Mustikkatassut

Eihän se ole vappu eikä mikään, jos ei munkkeja saa vetää mahan täydeltä. Nämä paistoinkin nyt sitten ihan perinteisesti öljyssä keittämällä, ja kyllä se on ainoa oikea tapa munkkien valmistukseen. Itse munkit olivat ihania, ja täytteeksi keittämäni mustikkahillo oli täytteenä ihan nappivalinta. Ainut mikä vähän meni pieleen oli ulkomuoto. En uskaltanut leikata lovia tarpeeksi syviksi ettei hillo valu paistaessa ulos, joten ei näistä oikein tassun näköisiä tullut.




Taikina:
2 ½ dl punaista maitoa
25 g hiivaa
1 ½ dl sokeria
ripaus suolaa
1 kananmuna
25 g kuivattuja mustikoita
8 dl vehnäjauhoja
75 g voita huoneenlämpöisenä
Täyte:
150 g mustikoita
75 g hillo-marmeladisokeria
Paistamiseen:
½ dl rypsiöljyä
Pinnalle:
1 dl Siro-sokeria

Jauha taikinan kuivatut mustikat yleiskoneen leikkuuterällä varustetussa kulhossa muruiksi. Mittaa kattilaan täytteen mustikat ja hillosokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä viitisen minuuttia. Anna jäähtyä.

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kananmuna, mustikkajauhe ja 2 dl vehnäjauhoista. Alusta sekaan loput jauhot vähitellen. Lisää voi alustamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi.

Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota levystä pyöreällä muotilla paloja. Jaa täyte palojen keskelle. Taita taikinapalat puolikuiksi ja nipistele reunat tiukasti kiinni. Leikkaa reunaan veitsellä muutama lovi.

Paista munkit 180-asteisessa öljyssä kauniin värisiksi. Nosta munkit valumaan hetkeksi talouspaperille ja sokeroi vielä lämpimät munkit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti