perjantai 28. toukokuuta 2021

Halloumi-harissapaahdetut kasvikset

Olen varmaan joskus maininnutkin, että en tykkää kasviksista (enkä pastastakaan) al dente, vaan mielestäni nämä ovat parhaimmillaan aivan pehmeiksi ja kypsiksi hautuneina. Tämä oli minulle ja muille kaltaisilleni kypsyysasteeltaan täydellistä, lähes muhjuksi paistunutta. Ja makukin oli erinomainen.




Ainekset:
3 munakoisoa
3 kesäkurpitsaa
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
500 g miniluumutomaatteja
½ purjo
1 rkl harissaa
150 g halloumia
kourallinen tuoretta persiljaa

Puolita munakoisot ja kesäkurpitsat pituussuunnassa. Puolita tomaatit. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Raasta halloumi. Silppua persilja. Sekoita yhteen tomaatit ja purjo.

Sivele öljyä munakoison ja kesäkurpitsan kummallekin puolelle. Mausta suolalla ja pippurilla. Aseta puolikkaat leikkuupuoli alaspäin leivinpaperoidulle uunipellille. Paahda 240-asteisessa uunissa 15 minuuttia, käännä puolikkaat ja jatka paahtamista vielä 15 minuuttia.

Levitä harissa ohueksi kerrokseksi munakoisojen ja kesäkurpitsojen leikkuupinnoille. Ripottele päälle halloumi. Sekoita loput oliiviöljyt tomaatti-purjoseokseen, mausta suolalla ja levitä seos munakoisojen ja kesäkurpitsojen päälle. Jatka paahtamista vielä 15 minuuttia. Ripottele pinnalle persilja ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti