sunnuntai 23. toukokuuta 2021

Hidas makaronilaatikko

En edes muista, milloin viimeksi olen tehnyt makaronilaatikkoa. Hiukan oudoksutti tuo 120 asteen paistolämpötila, ja siksi halusinkin lämmittää maidon etukäteen. Mutta erinomainen oli lopputulos, todella pehmeä ja jotenkin kermainen.




Ainekset:
400 g täysjyvämakaronia
1 sipuli
1 rkl voita
400 g jauhelihaa
2 tl suolaa
¼ tl valkopippuria
¼ tl jauhettua maustepippuria
Munamaito:
8 dl punaista maitoa
3 kananmunaa
Pinnalle:
50 g juustoraastetta (Ahvenanmaan Port Salut)

Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin.

Kuori ja silppua sipuli. Sulata voi pannulla. Kuullota sipulia 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Siirrä sipulit lautaselle odottaman ja ruskista jauheliha samalla pannulla. Sekoita yhteen jauheliha, sipuli ja mausteet.

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Sekoita munamaidon ainekset yhteen. Lisää jauhelihaseos ja makaronit. Sekoita hyvin ja kaada seos uunivuokaan. Paista 120-asteisessa uunissa tunnin ajan. Ripottele pinnalle juustoraaste.

Säädä uunin grillivastukset 250 asteeseen. Paahda viitisen minuuttia, tai kunnes pinta on rapea ja ruskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti