tiistai 4. toukokuuta 2021

Gratinoidut jauhelihatäytteiset cannellonit

Cannelloniputkien täyttäminen on mielestäni tosi kypsää hommaa. Onneksi niitä ei näin kotioloissa ole kovin monta täytettävänä. Mutta mietin tuossa kun työntelin täytettä putkiin joihin se ei meinannut mahtua, että mitäs jos olisin suurtalouskokki ja näitä tarttisi täyttää 18 sijaan 1800. Huh. Hyvän makuisia näistä tuli, en ollutkaan pitkään aikaan tehnyt jauhelihakastiketta kermalla höystettynä.




Jauhelihakastike:
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 rkl tomaattipyreetä
1 dl kermaa
1 dl lihalientä
suolaa
mustapippuria
1 tl oreganoa
Béchamel-kastike:
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl Kiehu-maitoa
suolaa
mustapippuria
Lisäksi:
180 g cannelloniputkea
200 g ranskankermaa
75 g mozzarellaraastetta

Kuori ja silppua jauhelihakastikkeen sipuli. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää sipuli ja jatka paistamista, kunnes sipuli on pehmennyt. Mausta suolalla, pippurilla, oreganolla ja tomaattipyreellä. Lisää kerma ja lihaliemi ja anna hautua 15 minuuttia.

Kuumenna béchamel-kastikkeen maito kiehuvaksi. Sulata voi toisessa kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää kuuma maito vähitellen, koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä vähintään 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jaa jauhelihakastike cannelloni-putkiin. Laita jokaiseen putkeen lisäksi nokare ranskankermaa. Nosta rullat tiiviisti uuninkestävään vuokaan. Kaada päälle béchamel-kastike ja ripottele pinnalle juustoraaste. Nosta vuoka uuniin, laske uunin lämpötila 155 asteeseen ja paista n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti