Laitoin viime viikonlopun munkinpaistorasvan talteen ja halusin vielä käyttää sen uudelleen. Niinpä meillä ei tänä äitienpäivänä herkutella kakulla vaan churroilla.
Ainekset:
2 ½ dl vettä
100 g voita
ripaus suolaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
Friteeraamiseen:
rypsiöljyä
Lisäksi:
1 dl Siro-sokeria
Dippaukseen:
1 dl maitoa
150 g taloussuklaata
Mittaa kattilaan vesi ja voi. Kuumenna, kunnes voi sulaa. Lisää suola ja vehnäjauhot. Vatkaa voimakkaasti, kunnes taikina on tasaista ja irtoaa kattilan reunoilta. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä hetki. Lisää munat yksitellen ja vatkaa, kunnes taikina on kiiltävää ja tasaista. Anna jäähtyä 5 minuuttia.
Lusikoi taikina pursotinpussiin, jossa on tähtitylla. Pursota taikinasta n. 10 cm pituisia tankoja leivinpaperille. Friteeraa churrot 180-asteisessa öljyssä kauniin värisiksi ja nosta talouspaperille valumaan hetkeksi. Pyörittele valmiit churrot sokerissa.
Mittaa dippikastikkeen maito ja suklaa mikronkestävään astiaan. Laita astia mikroon minuutiksi. Sekoita tasaiseksi. Tarjoile suklaasula dippikastikkeena churroille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti