keskiviikko 12. toukokuuta 2021

Valkosuklaaleivokset

Nämä olivat suussasulavan ihania leivoksia. Kerrankin maltoin antaa kermavaahdon sekaan tulevan suklaasulan jäähtyä ihan kunnolla, ja olihan sillä valtava vaikutus kermavaahdon koostumukseen. Kuorrutus sekoittui tasaiseksi valkosuklaavaahdoksi. Ja kun vielä pohjassakin oli mukavasti valkosuklaata, niin tämä oli juuri eikä melkein minun suuhuni sopiva leivospala. Tuon pohjataikinan voisi muuten hyvin levittää kokonaiselle uunipannulle ja rullata jonkun sopivan täytteen kanssa kääretortuksi.




Pohja:
100 g voita
100 g valkosuklaata
5 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl mantelirouhetta
Kuorrutus:
2 ½ dl Flora vispiä
100 g valkosuklaata
Koristeluun:
10 g strösseliä

Sulata pohjan voi. Pilko joukkoon valkosuklaa ja anna seistä hetken aikaa. Sekoita tasaiseksi.

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa keltuaiset ja 1 ½ dl sokeria vaaleaksi ja kuohkeaksi. Sekoita voi-valkosuklaaseos keltuaisvaahtoon. Lisää jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää loput sokerit vähitellen vatkaamisen aikana. Kääntele valkuaisvaahto taikinaan. Kaada taikina leivinpaperoituun uunivuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia. Nosta pohja leivinpaperin avulla vuoasta ja anna jäähtyä ritilällä.

Sulata kuorrutuksen valkosuklaa ja anna suklaasulan jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita suklaasula kermavaahtoon.

Kumoa kakkupohja tarjoiluvadille. Levitä päälle kermavaahto. Leikkaa kakku annospaloiksi ja ripottele pinnalle strösseli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti