lauantai 29. toukokuuta 2021

Täytetty broileri

Olis varmaan pitänyt ottaa kuva siinä vaiheessa kun broileri oli vielä kokonaisena vuoassa. Tällaisenaan tämä ei nimittäin näytä kovinkaan houkuttelevalta. Mutta maku ratkaisee, ainakin kun on kyse ihan kotiateriasta. Hyvältä maistui tämäkin epämääräisen näköinen ateria.




Ainekset:
1 broileri
400 g jauhelihaa
½ dl keitettyä riisiä
½ dl pinjansiemeniä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
¼ tl muskottipähkinää
1 timjaminoksa
1 dl kanalientä
1 porkkana
1 sipuli
50 g juuriselleriä
½ purjo
Lisäksi:
200 g pakasteherneitä
1 rkl voita

Kuori ja kuutioi porkkana ja selleri. Kuori ja silppua sipuli. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Silppua timjami.

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan uuninkestävässä padassa. Siirrä jauheliha kulhoon ja sekoita siihen riisi ja pinjansiemenet. Mausta suolalla, pippurilla, muskotilla ja timjamilla. Täytä broileri jauhelihaseoksella ja sido koivet yhteen niin, ettei täyte valu ulos kypsennyksen aikana.

Siirrä broileri pataan, jossa paistoit jauhelihan. Ruskista broileri kauttaaltaan. Lisää pataan vihannekset ja mahdollisesti yli jääneet täytteet. Jatka paistamista muutaman minuutin ajan. Lisää kanaliemi ja hauduta 200-asteisessa uunissa kannen alla n. 1,5 tuntia. Käännä broileri välillä ja valele kanaliemellä.

Keitä herneitä muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin. Sekoita voi kuumien herneiden joukkoon. 

Poista broilerista luut ja nahka. Paloittele liha ja aseta palat tarjoiluvadille lihatäytteen, kasvisten ja herneiden kera. Kaada päälle broilerin paistinliemi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti