perjantai 21. toukokuuta 2021

Katkarapu-pestopiirakka

Tämä oli ihan hyvää. Joskin täytyy sanoa, että tuo tattaripohja ei jotenkin vaan iske. Se on vähän liian sahajauhomaista ja murenevaa. Olisin siis tykännyt enemmän vaikkapa ihan perinteisestä pizzapohjasta. Täytteet sinänsä olivat hyvin yhteensopivat.




Pohja:
2 ½ dl vettä
8 ½ g kuivahiivaa
¾ tl suolaa
1 tl hunajaa
6 dl tattarijauhoja
2 rkl oliiviöljyä
Täyte:
250 g katkarapuja
60 g pestoa
250 g mozzarellaa
200 g ranskankermaa

Sulata ja valuta katkaravut.

Liuota hiiva hiukan kättä lämpimämpään veteen. Lisää suola ja hunaja. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipannun kokoiseksi ohueksi levyksi. Voitele taikina pestolla. Levitä katkaravut peston päälle. Survo mozzarella haarukalla. Sekoita joukkoon ranskankerma. Nostele seos nokareiksi katkarapujen päälle. Levitä nokareita varovasti hiukan haarukalla. Paista 225-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti