tiistai 25. toukokuuta 2021

Piimäskonssit

Jostain kopioimassani ohjeessa nämä suositeltiin tarjoiltavaksi hillon ja kermavaahdon kera (niin kuin kai skonssit yleensäkin). Aivan varmasti maistuisivat tuollakin tavalla, mutta minä nautiskelin omani suolaisena lounaana rapusulatejuuston, savukinkun, port salut –juuston ja kurkkuviipaleiden kanssa. Aivan ihanaa.




Ainekset:
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sämpyläjauhoja
2 rkl sokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
100 g kylmää voita
2 ½ dl piimää
1 kananmuna

Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi seokseksi. Lisää piimä ja kananmuna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Muotoile taikinasta kostutetuin käsin sämpylöitä ja litistä sämpylät skonsseiksi leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia, tai kunnes skonssit ovat kullanruskeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti