tiistai 19. lokakuuta 2021

Bandari-seitiä

Musta on tainnut tulla ihan pakasteseitifani. Tähän ohjeeseen olisi kuulunut oikeasti merikrottia. Mutta kuten arvata saattaa, merikrotti ei ole ihan ensimmäinen kalalaji joka tulee vastaan Suomen kauppojen kalatiskeillä. Niinpä sitten menin helpoimman kautta ja ostin taas paketillisen pakasteseitiä. Se oli ihan omiaan tässä(kin). Vaikkakin täytyy myöntää, etten ole ihan varma olisinko maustesekoituksen alta erottanut edes onko tässä lihaa vai kalaa, saatika sitten mitä kalaa tässä on käytetty. Koostumus oli kuitenkin hyvä. Ja maku erinomainen.




Ainekset:
½ tl kurkumaa
½ tl currya
½ tl juustokuminaa
½ tl jauhettua korianteria
¼ tl kanelia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl inkivääritahnaa
kourallinen korianteria
kourallinen tilliä
¼ dl limettimehua
1 tl limetinkuoriraastetta
2 rkl rahkajogurttia
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria
400 g pakasteseitiä
Tarjoiluun:
tuoretta korianteria

Silppua yrtit. Kuori valkosipulinkynnet. Sekoita kuivat mausteet kulhossa. Lisää inkivääritahna, jogurtti, öljy ja yrtit. Purista sekaan valkosipulinkynnet. Lisää limetinkuoriraaste ja limettimehu. Sekoita hyvin, peitä kulho ja anna maustetahnan seistä vähintään 30 minuuttia.

Levitä kalapalat laakeaan astiaan. Kaada maustetahna kalojen päälle ja hiero se kaloihin kauttaaltaan. Nosta astia peitettynä jääkaappiin korkeintaan tunniksi.

Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia, tai kunnes kala on kypsynyt. Ripottele pinnalle korianteria ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti