perjantai 22. lokakuuta 2021

Kanaa tomaattipedillä ja couscousia

Tämä resepti oli alun perin tehty kalalle. Mutta koska minusta tuntuu että kalaa on viime päivinä (ja viikkoinakin) tullut syötyä ihan riittämiin, päätin vaihtaa yhtä kirjainta ja käyttää kalan sijaan kanaa. Ja olin hyvin tyytyväinen vaihdokseeni. Tämä ruoka oli nimittäin todella herkullista.




Kanapaistos:
500 g broilerin sisäfileetä
1 kesäkurpitsa
4 valkosipulinkynttä
2 sipulia
1 punainen chili
1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
400 g tomaattimurskaa
250 g miniluumutomaatteja
100 g kalamataoliiveja
½ rkl sokeria
1 tl paprikajauhetta
suolaa
mustapippuria
1 tl kuivattua timjamia
Paistamiseen:
1 rkl oliiviöljyä
Couscous:
2 dl couscousryynejä
4 dl kiehuvaa vettä
½ tl suolaa
½ rkl oliiviöljyä
½ rkl voita
Koristeluun:
1 ruukku korianteria

Puolita kesäkurpitsa pituussuunnassa ja viipaloi puolikkaat 1 cm paloiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuori sipulit ja leikkaa ne suurehkoiksi lohkoiksi. Poista chilistä siemenet ja valkoinen osa ja silppua malto. Puolita tomaatit. Silppua korianteri.

Kuumenna oliiviöljy pannulla. Paista sipulia, valkosipulia ja chiliä muutama minuutti. Lisää kesäkurpitsa ja jatka paistamista, kunnes kasvikset ovat saaneet hiukan väriä. Lisää sitten pannulle balsamiviinietikka ja anna kiehahtaa. Lisää tomaattimurska, tomaatit ja oliivit. Mausta sokerilla, paprikajauheella, suolalla ja mustapippurilla. Kiehauta ja anna hautua kannen alla 5 minuuttia.

Kaada tomaattimuhennos uunivuokaan. Asettele broilerinfileet muhennoksen päälle niin, että ne jäävät puoliksi pinnalle. Mausta fileet suolalla, mustapippurilla ja timjamilla.

Paista 200-asteisessa uunissa ilman kantta n. 20 minuuttia. Ripottele pinnalle korianteri ennen tarjoilua.

Mittaa couscousryynit, suola, oliiviöljy ja voi kannelliseen astiaan. Lisää kiehuva vesi ja sekoita nopeasti haarukalla tasaiseksi. Anna couscousin kypsyä kannen alla ja sekoita haarukalla irtonaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti