tiistai 26. lokakuuta 2021

Maissi-katkarapukeitto

Ihanaa, mausteista ja paksua soppaa. Oikein odotan huomista, kun tämä on vielä saanut vähän sakeutua tämänpäiväisestä. Voi olla, että sitten on jo melkein haarukalla syötävää.




Ainekset:
400 g jättikatkaravunpyrstöjä
200 g pakastemaissia
4 kiinteää perunaa
1 paprika
2 sellerinvartta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä
2 tl cajunmaustetta
1 tl timjamia
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl suolaa
70 g tomaattipyreetä
500 g tomaattimurskaa
6 dl kasvislientä
1 rkl punaviinietikkaa
2 tl sokeria
½ ruukkua persiljaa

Ota ravunpyrstöt ja maissi sulamaan tunti ennen ruoanvalmistusta.

Kuori ja lohko perunat. Poista paprikasta siemenet ja valkoinen osa ja kuutioi malto. Viipaloi sellerinvarret. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Silppua persilja.

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää mausteet ja kasvikset. Paista sekoitellen muutama minuutti, jotta mausteet tarttuvat kasviksiin. Lisää tomaattimurska, tomaattipyree ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 15 minuuttia, silloin tällöin sekoittaen.

Kun kasvikset ovat lähes kypsiä, lisää keittoon etikka, sokeri, ravunpyrstöt ja persilja. Kiehauta ja sekoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti