Jälkkärikakkuna tällä kertaa tällaista. Kakun paistoaika olisi ehkä voinut olla ihan hiukkasen lyhyempi, mielestäni kakku olisi saanut jäädä keskeltä hiukan kosteammaksi. Nyt se oli vähän turhan kypsä, vaikka käytinkin jäisiä mustikoita. Mutta hyväähän tämä oli, kuorrutus toimi kivasti kastikkeena.
Taikina:
175 g voita huoneenlämpöisenä
2 dl sokeria
4 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
100 g crème fraîchea
200 g mustikoita
Kuorrutus:
100 g crème fraîchea
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljauutetta
Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele lopuksi sekaan crème fraîche ja mustikat. Kaada taikina silikonireunaiseen irtopohjavuokaan ja paista 180-asteisen uunin keskitasossa 50 minuuttia.
Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Irrota vuoan reunat ja siirrä kakku tarjoilualustalle. Vatkaa kuorrutuksen ainekset tasaiseksi ja levitä kuorrutus kakun päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti