Nyt täytyy sanoa, etten oikein ymmärrä tätä kylmän keiton ideaa. No, eipä tämä ehkä ideaalinen vuodenaika ole gazpachon valmistukseen. Voipa olla, että keskellä heinäkuun kammohelteitä tämä olisikin maistunut huomattavasti paremmalta. Ei tämä huonoa ollut, mutta enemmän olisin tykännyt lämpimästä tomaattikeitosta. Ja vaikka se varmaan onkin ihan pyhäinhäväistys, niin aion koittaa huomenna tämän lämmitystä.
Ainekset:
600 g tomaatteja
1 punainen paprika
2 kevätsipulia
300 g kurkkua
150 g paseerattua tomaattia
1 dl vettä
1 valkosipulinkynsi
½ ruukkua tuoretta persiljaa
2 rkl punaviinietikkaa
1 tl worcestershirenkastiketta
½ tl suolaa
Lohko tomaatit. Poista paprikasta siemenet ja valkoinen osa ja kuutioi malto. Viipaloi kevätsipulit. Kuori ja viipaloi kurkku. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi. Silppua persilja.
Kaada paseerattu tomaatti ja vesi tehosekoittimeen. Lisää loput ainekset ja aja tasaiseksi. Nosta keitto peitettynä jääkaappiin vähintään tunniksi. Tarjoile hyvin jäähdytettynä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti