keskiviikko 13. lokakuuta 2021

Hitaasti haudutettua kalaa ja kananmunakastiketta

Reseptiin olisi oikeasti kuulunut kalaksi haukea. Mutta ei sattunut olemaan yhtään itse kalastettua pakastimessa, ja kaupassa hauki oli juuri nyt aivan sikamaisen hintaista (tais olla 29,90 € / kilo, ja juuri viime viikolla myytiin 3,90 € / kilo) enkä kerta kaikkiaan raaskinut ostaa sitä. Ostin pakastepangasiusta, ja se sopi hyvin tähän reseptiin ja oli hyvääkin vielä. Tykkäsin kovasti myöskin kananmunakastikkeesta, mutta herra 10-v oli vahvasti eri mieltä kastikkeen suhteen. Ei haittaa, jääpähän minulle enemmän kastiketta syötäväksi.




Kalafileet:
500 g pangasiusfileitä
4 ½ dl kylmää vettä
2 ½ rkl suolaa
Haudutusliemi:
1 sipuli
1 tilliruukun varret
3 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl vettä
1 laakerinlehti
1 tähtianis
¼ tl valkopippuria
Kastike:
4 kananmunaa
40 g voita
½ dl vehnäjauhoja
kalojen haudutusliemi
1 dl kuohukermaa
1 tilliruukun lehdet
½ tl suolaa

Yhdistä vesi ja suola. Sekoita, kunnes suola on liuennut. Upota kalafileet suolaliemeen 15 minuutiksi.

Kuori ja silppua haudutusliemen sipuli. Irrota tillistä lehdet ja säästä ne kastikkeeseen. Silppua varret. Mittaa kaikki liemen ainekset kattilaan. Kiehauta.

Ota kalat suolaliemestä ja kuivaa ne. Siirrä kalat laakeaan uunivuokaan ja kaada päälle haudutusliemi. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä 100-asteisessa uunissa 45-55 minuuttia, tai kunnes kala on kypsää. Nosta kala vuoasta.

Keitä kastikkeen kananmunat koviksi (n. 7 minuuttia). Jäähdytä, kuori ja paloittele kananmunat.

Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää haudutusliemi vähitellen, koko ajan sekoittaen. Lisää kerma ja anna hautua 10 minuuttia, koko ajan sekoitellen. Siirrä kattila liedeltä ja kääntele sekaan kananmunat. Lisää tillinlehdet ja mausta suolalla. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti