perjantai 1. lokakuuta 2021

Kalafileet ja viinivaahto

En varmaan ikinä olisi tullut ostaneeksi itse Limonello-ruokakermaa. Mutta muutama viikko sitten Citymarket ystävällisesti tarjosi minulle kaksi tölkkiä Limonelloa, ja pakkohan ne oli ottaa vastaan. Olen siitä saakka miettinyt mihin voisin ne käyttää, ja toinen purkeista upposi kivasti tähän kala-kasvispaistokseen. En tiedä, oliko se peräti Limonello-kerman ansiota, että tämä ruoka oli todella herkullista. Odotan siis innolla, että pääsen kokeilemaan tuota kermaa toistamiseen (ajattelin laittaa kakkoskokeilun raejuustopaistoksen sekaan). Kalapadan lisäksi otin eilistä perunamuusia, mutta oikeastaan tämä ei olisi välttämättä kaivannut mitään lisukkeeksi.




Ainekset:
400 g pakasteseitiä
1 pieni purjo
1 pieni kesäkurpitsa
2 porkkanaa
2 salottisipulia
1 rkl voita
200 g pakasteherneitä
2 rkl sitruunamehua
suolaa
valkopippuria
Kastike:
1 dl kuivaa valkoviiniä
3 dl kasvislientä
2 dl ruokakermaa (Arla Lempi Limonello, sitruuna & inkivääri)
1 kananmunan keltuainen
1 ruukku persiljaa

Kuori ja suikaloi porkkanat. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Viipaloi kesäkurpitsa. Kuori ja silppua sipulit. Silppua persilja.

Kuumenna voi uuninkestävällä pannulla ja kuullota sipulia pari minuuttia. Lisää kasvissuikaleet ja jatka kuullottamista muutama minuutti.

Lisää herneet. Nosta päälle kalafileet. Pirskottele pinnalle sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa kannen alla n. 25 minuuttia.

Sekoita yhteen viini, kasvisliemi ja 1 ½ dl kermaa. Vatkaa keltuainen ja loput kermasta vaahdoksi ja sekoita kastikkeeseen. Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä enää keitä.

Ota vuoka uunista ja kaada kastike päälle. Koristele persiljalla ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti