Oli kyllä todellakin juhlavan hyvää. Perunoista tuli aivan ihania uunissa, ja täyte sopi niihin ihan täydellisesti. Vaikka olishan tuota täytettä lapioinut vaikka ihan sellaisenaan.
Ainekset:
8 keskikokoista jauhoista perunaa
Täyte:
200 g savulohta
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl tuoretta tilliä
2 rkl sitruunamehua
200 g maustamatonta jogurttia
suolaa
mustapippuria
Koristeluun:
2 säilykepersikan puolikasta
100 g katkarapuja
Pese perunat huolellisesti ja pistele niihin muutamia reikiä haarukalla. Nosta perunat leivinpaperoidulle uunipellille ja kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla n. tunnin ajan.
Suikaloi lohi. Kuori ja silppua punasipuli ja valkosipulinkynsi. Silppua tilli. Sekoita kaikki täytteen ainekset yhteen.
Kuutioi koristeluun tarkoitetut persikanpuolikkaat. Valuta tai sulata katkaravut.
Ota perunat uunista ja leikkaa yläpintoihin ristiviillot. Puserra viillot auki ja jaa täyte koloihin. Koristele annokset persikkakuutioilla ja katkaravuilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti