lauantai 9. lokakuuta 2021

Rucola-viinirypälesalaatti

Päivän salaatti oli tällaista. Ensin meinasin vaihtaa vuohenjuuston johonkin toiseen juustoon, mutta sitten bongasin kaupasta Soignonin hunajaisen vuohenjuuston ja päätinkin kokeilla sitä. Ja onneksi päätin, se oli ihan huippuhyvää. Kannattaa kokeilla, vaikkei se perinteinen vuohenjuusto olisikaan ihan suosikkituote. Salaatti oli hyvää, mutta paras osa siitä oli ehdottomasti juuri tuo hunajainen juusto.




Marinoitu punasipuli:
1 punasipuli
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ripaus mustapippuria
Salaatti:
140 g rucolaa
½ ruukkua mintunlehtiä
500 g tummia viinirypäleitä
250 g kirsikkatomaatteja
70 g saksanpähkinöitä
Kastike:
1 avokado
½ dl sitruunamehua
ripaus suolaa
2 tl hunajaa
Lisäksi:
125 g hunajaista vuohenjuustoa

Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi puolirenkaiksi. Sekoita joukkoon öljy, etikka, suola, sokeri ja mustapippuri. Jätä tekeytymään.

Puolita viinirypäleet ja tomaatit. Rouhi saksanpähkinät pienemmiksi. Lado ainekset tarjoiluvadille kerroksittain. Jätä päällimmäiseksi punasipuli marinadeineen.

Halkaise avokado ja poista kivi. Kuutioi vuohenjuusto. Soseuta avokado haarukalla ja sekoita joukkoon sitruunamehu, suola ja hunaja. Lusikoi kastiketta salaatin sekaan. Ripottele pinnalle vuohenjuustokuutiot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti