Tästä tuli ihanan raikasta, mutta ei kumminkaan liian. Makea kaakaopohja tasapainotti kivasti täytteen raikkautta. Oli kyllä hyvää.
Pohja:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
75 g voita
¾ dl maitoa
Täyte:
1 ½ tl liivatejauhetta
1 ½ rkl kylmää vettä
410/230 g aprikoosia
½ dl sokeria
200 g vaniljarahkaa
2 dl kuohukermaa
Pinnalle:
410/230 g aprikoosia
1 rkl sokeria
Vatkaa pohjan munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Sulata voi ja lisää siihen maito. Sekoita muna-sokerivaahtoon kuivat aineet ja voi-maitoseos. Levitä taikina leivinpaperoituun uunivuokaan (23*30 cm). Paista 200-asteisen uunin keskitasossa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa.
Laita täytteen liivatejauhe turpoamaan kylmään veteen. Soseuta aprikoosit sauvasekoittimella. Lisää soseeseen rahka ja sokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi erillisessä astiassa. Kuumenna liivateseos mikrossa juoksevaksi ja kaada se ohuena nauhana aprikoosi-rahkaseokseen, koko ajan sekoittaen. Kääntele lopuksi sekaan kermavaahto. Levitä täyte pohjalle.
Asettele täytteen päälle aprikoosinpuolikkaat. Ripottele puolikkaille sokeri. Anna hyytyä viileässä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Leikkaa levy annospaloiksi ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti