lauantai 26. maaliskuuta 2022

Rosmariini-mustikkakukot

Söpösiä pikku kukkosia. Ja hyviä. Mutta ehkä kumminkin olen sitä mieltä, että rosmariini on tässä turha ainesosa ja olisin mieluummin nauttinut kukkoseni ilman sitä.


Pohja:
150 g voita huoneenlämpöisenä
¾ dl sokeria
1 ½ tl sitruunankuoriraastetta
2 ½ dl ruisjauhoja
¾ dl mantelirouhetta
¾ tl leivinjauhetta
Täyte:
6 dl mustikoita
¾ dl hillosokeria
1 ½ rkl perunajauhoja
¾ tl kuivattua rosmariinia

Vatkaa pohjan voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää sitruunankuoriraaste ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Voitele muffinssipellin kolot kevyesti. Laita jokaiseen koloon ristiin kaksi leivinpaperisuikaletta. Jaa taikina 12 palaan ja ota jokaisesta palasta erilleen n. 1/3 taikinasta. Kauli suuremmat taikinapalat muffinssipellin koloon sopivaksi levyksi ja painele levyt kolojen pohjille ja reunoille.
 
Sulata mustikat. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Lusikoi täyte taikinakuppeihin. Muotoile lopusta taikinasta kannet kupeille ja sulje kuppien reunat tiiviisti esim. haarukalla. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Tarjoile kuumina vaikkapa toffeejäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti