perjantai 4. maaliskuuta 2022

Thiebou Diene

Tämän lopputulos ei ollut ihan sellaista kuin oletin. Ehkä odotukset olivat liian korkealla, mutta kokonaisuus jäi vähän vaisuksi. Ei huonoa missään nimessä, mutta ei niin hyvääkään kuin olisin luullut.




Kala:
500 g lohifileetä
1 purjo
2 valkosipulinkynttä
1 nippu lehtipersiljaa
1 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 rkl oliiviöljyä
Kasvikset:
1 sipuli
350 g perunoita
200 g kukkakaalia
200 g parsakaalia
1 munakoiso
½ tl suolaa
4 tomaattia
2 rkl tomaattipyreetä
2 ½ dl vettä
Lisäksi:
4 dl vettä
2 dl pitkäjyväistä riisiä
suolaa

Halkaise, huuhtele ja viipaloi kalan kanssa kypsennettävä purjo. Kuori valkosipulinkynnet. Silppua lehtipersilja. Laita purjo, valkosipuli, persilja, sitruunamehu, suola ja pippuri monitoimikoneeseen ja sekoita pyreeksi. Levitä pyree kalapaloille. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista lohipaloja minuutti molemmin puolin. Siirrä kalat uuninkestävään laakeaan vuokaan.

Kuori ja silppua kasviksien sipuli. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Irrottele kukkakaali ja parsakaali kukinnoiksi. Viipaloi munakoiso. Siirrä kasvikset samalle pannulle, jolla paistoit kalat. Kaada päälle vesi, suola, tomaatit ja tomaattipyree. Kiehauta ja keitä kannen alla 4 minuuttia. Siirrä kasvikset lohipalojen vierelle uunivuokaan. Peitä vuoka foliolla ja nosta se 150-asteiseen uuniin.

Lisää pannulle vesi ja riisi. Kiehauta ja keitä 20 minuuttia. Levitä riisi kasvisseoksen päälle. Nosta kalapalat päällimmäiseksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti