sunnuntai 20. maaliskuuta 2022

Lämpimät sahramiperunat

Nämä eivät oikeastaan olleet sen kummempia kuin paistettuja perunoita sahramilla maustettuna. Eikä olisi tarvinnutkaan, olivat tällaisenaan ihan superhyviä. Pottujen kanssa oli nakkikastiketta ja keitettyjä porkkanoita, nam!




Ainekset:
1 kg perunoita
½ purjo
1 punasipuli
½ g sahramia
2 rkl vettä
1 valkosipulinkynsi
¼ tl kurkumaa
1 rkl oliiviöljyä
suolaa

Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi. Kuori perunat halutessasi ja viipaloi ne.

Liuota sahrami kuumaan veteen. Kuori ja silppua punasipuli ja valkosipulinkynsi. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo.

Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipuli ja purjo pehmeiksi. Lisää perunat, valkosipuli ja kurkuma. Ripottele sekaan sahrami ja paista, kunnes kaikki neste on haihtunut ja ainekset ovat saaneet hiukan väriä. Mausta suolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti