keskiviikko 2. maaliskuuta 2022

Kesäkurpitsagratiini

Just sopivan juustoista ja valkosipulista. Paistetut tomaatit ovat aina ihania ja kesäkurpitsastakin tulee mielestäni kypsennettynä koostumukseltaan ihanaa.




Ainekset:
600 g kesäkurpitsaa
500 g tomaatteja
2 valkosipulinkynttä
1 rkl kuivattua rosmariinia
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
4 rkl parmesaaniraastetta
2 dl ruokakermaa
50 g juustoraastetta (Oltermanni Monterey Jack)
1 rkl oliiviöljyä

Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin ohuiksi viipaleiksi esim. mandoliinilla. Leikkaa tomaatit n. ½ cm paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Sekoita yhteen valkosipuli ja rosmariini. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lado kesäkurpitsaviipaleet vuokaan kerroksittain pystyyn niin, että aina kolmen viipaleen jälkeen tulee kerros tomaattia. Lisää kerrosten väliin valkosipuli-mausteseosta.

Nosta vuoka kylmään uuniin ja säädä lämpö 200 asteeseen. Kypsennä 20 minuuttia.

Sekoita yhteen parmesaaniraaste ja ruokakerma. Valuta seos vuokaan varovasti reunoja pitkin. Ripottele pinnalle juustoraaste ja oliiviöljy. Jatka paistamista uunin keskitasossa n. 20 minuuttia, kunnes gratiini on kauniin värinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti