lauantai 5. maaliskuuta 2022

Överit maitosuklaamuffinssit

Melkoisen övereitä näistä tuli, vaikka vähensinkin koristelun suklaata rutkasti (alkuperäisessä ohjeessa oli 100 g, mutta en tiedä mihin se kaikki olisi mahtunut) ja jätin niin ikään koristelusta kokonaan hasselpähkinärouheen pois. En vielä maistanut, mutta ei kai nämä voi olla muuta kuin hyviä? Suklaana käytin tietysti sitä ainoaa oikeaa maitosuklaata, Fazerin sinistä.




Taikina:
100 g voita sulatettuna
2 ½ dl sokeria
1 dl maitoa
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
150 g maitosuklaata
50 g hasselpähkinärouhetta
Täyte:
397 g karamellisoitua kondensoitua maitoa
1 tl sormisuolaa
Kuorrutus:
2 dl kuohukermaa
200 g maitosuklaata
Koristelu:
15 g maitosuklaata

Pilko kuorrutuksen suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen ja kaada se suklaan päälle. Anna seistä hetken aikaa ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaappikylmäksi.

Rouhi taikinan suklaa. Sekoita yhteen voisula, sokeri, maito ja munat. Lisää taikinaan vähitellen keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele lopuksi sekaan suklaa- ja pähkinärouheet. Jaa taikina muffinssipellin koloihin asetettuihin paperisiin muffinssivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä.

Paina jokaisen muffinssin keskelle kolo. Täytä kolot kondensoidulla maidolla. Ripottele päälle hiukan sormisuolaa.

Vatkaa kuorrutuksen suklaa-kermaseos vaahdoksi. Siirrä vaahto pursotinpussiin ja pursota se kauniisti muffinssien ja täytteen päälle. Vuole koristeeksi suklaalastuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti