perjantai 25. maaliskuuta 2022

Toffeejäätelö

Kokemuksen syvällä rintaäänellä voin kertoa, että mikrokinuski kannattaa ehdottomasti valmistaa keraamisessa astiassa. Minä laitoin muoviseen (viimeksikin laitoin, mutta silloin selvisin vahingoitta) ja havahduin palaneen hajuun. Siitä sitten äkkiä tietysti avasin mikron oven ja nostin kinuskikipon tiskialtaaseen ja siinä matkalla kippo kerkesi pudottaa pohjansa keskiosan ja osan kinuskista matolle, johon paloi lähestulkoon reikä. Siinä samassa hässäkässä valkosuklaa lähestulkoon kärvähti uunissa, kun olin juuri menossa tarkistamaan sen tilannetta siinä kohtaa kun kinuskikippo paloi mikroon. Että sellaista kokkausta meillä täällä tänään. Onneksi kumminkin kaapissa oli vielä just ja just puoli desiä kermaa jäljellä, joten laitoin uuden satsin kinuskia tulemaan (tällä kertaa siihen keraamiseen astiaan). Eikä se valkosuklaakaan kerennyt palaa, vaan siitä tuli juuri ihanan kinuskista. Jäätelön lopputulos oli kaikkien kommellusten jälkeen aivan superherkullinen. Vaikkei se tuossa kuvassa miltään näytäkään.




Ainekset:
5 dl Flora Vispiä
200 g kondensoitua maitoa
150 g valkosuklaata
Mikrokinuski:
½ dl kuohukermaa
½ dl fariinisokeria

Rouhi valkosuklaa veitsellä paloiksi ja levitä se leivinpaperoidulle uunipellille. Paahda 175-asteisessa uunissa 5 minuuttia. Anna jäähtyä. Mittaa mikrokinuskin ainekset tilavaan mikronkestävään astiaan. Kuumenna täydellä teholla 2 minuuttia. Sekoita ja jatka kuumentamista vielä minuutin ajan. Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa kondensoitua maitoa ja kinuskia hetken keskenään ja sekoita ne sitten kermavaahdon kanssa tasaiseksi. Lisää puolet valkosuklaarouheesta jäätelömassaan. Siirrä seos pakastuksen kestävään astiaan ja ripottele loput valkosuklaat pinnalle. Nosta astia pakastimeen vähintään 6 tunniksi, mielellään yön yli ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti