tiistai 22. maaliskuuta 2022

Hasselpähkinä-viikunalimppu

Yhden palan maistoin jo tänään, ja oli erinomaisen ihanaa leipää. Vähän niin kuin saaristolaisleipää, mutta ei ihan kumminkaan. Juuri sopivan makeaa, etenkin kun päällisenä oli meetvurstia.




Ainekset:
1 dl kaljamaltaita
1 dl auringonkukansiemeniä
5 dl kiehuvaa vettä
8 ½ g kuivahiivaa
2 tl suolaa
4 rkl siirappia
4 dl ruisjauhoja
150 g kuivattuja viikunoita
1 dl hasselpähkinöitä
6 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl oliiviöljyä

Mittaa kulhoon kaljamaltaat, auringonkukansiemenet ja kiehuva vesi. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Pilko viikunat ja rouhi hasselpähkinät.

Liuota liemeen hiiva, suola ja siirappi. Vatkaa seokseen huolellisesti ruisjauhot. Alusta taikinaan vähitellen loput ainekset. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä tunnin ajan.

Jaa taikina kahteen osaan. Nosta osat silikonisiin leipävuokiin ja anna kohota 15 minuuttia.

Tee pintaan terävällä veitsellä viiltoja. Paista ensin 200-asteisen uunin keskitasossa 15 minuuttia. Laske lämpötila 175 asteeseen ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia. Nosta ritilälle jäähtymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti