Toi kumina on sitten jännä mauste. Aina kun se ilmaantuu eteeni jossain reseptissä, niin eka ajatukseni on että ”ei se nyt tähän sovi”. Sitten kumminkin se sopii yhteen jos toiseen, niin kuin tähänkin erinomaisesti. Pitaleipiä en tällä kertaa lähtenyt itse leipomaan, vaan nappasin kaupasta mukaani paketillisen.
Täyte:
1 sipuli
1 tl voita
400 g maustamatonta broileria
ripaus kuminaa
suolaa
mustapippuria
250 g kirsikkatomaatteja
½ dl mustia, kivettömiä oliiveja
Kastike:
170 g maustamatonta jogurttia
180 g kurkkua
2 tl sitruunamehua
Lisäksi:
4 pitaleipää
4 salaatinlehteä
Kuori ja kuutioi kastikkeen kurkku. Sekoita kuutioihin jogurtti ja sitruunamehu.
Suikaloi broileri tarvittaessa. Kuori ja silppua sipuli. Puolita tomaatit. Viipaloi oliivit.
Kuumenna voi pannulla. Ruskista sipuli kauniin väriseksi. Lisää broileri ja kumina ja paista, kunnes broileri on läpikypsää. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tomaatit ja oliivit ja kuumenna kiehuvaksi.
Levitä salaatinlehdet pitaleiville. Jaa päälle broileriseos. Lisää jogurttikastiketta ja taita leipä kokoon. Tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti