Todellakin juhlaleikkeitä. En muista, olenko koskaan ostanut vasikanleikkeitä. Nyt ostin, kun ne erikseen reseptissä mainittiin, enkä katunut. Liha oli todella mureaa (vaikkakin mulla kolkutti koko nuijimisen ja paiston ajan takaraivossa pikkuinen söpö vasikka ja sen kostea turpa) ja herkullista. Sienikastike ei ollut kermainen, mutta ihana silti. Leikkeiden kaveriksi paistoin air fryerissä kokonaiset uuniperunat (190 astetta / 45 minuuttia).
Ainekset:
600 g vasikanleikkeitä
50 g voita
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
250 g lampaankääpiä pakasteesta
2 ½ dl valkoviiniä
2 rkl kapriksia
Nuiji vasikanleikkeet ohuemmiksi. Sulata sienet.
Sulata 2 rkl voita suurella pannulla. Ruskista leikkeitä muutama minuutti molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta leikkeet sivuun. Peitä foliolla ja pidä lämpimänä.
Lisää pannulle sienet ja paista muutama minuutti. Lisää viini ja kaprikset ja keitä voimakkaasti 2-3 minuuttia, kunnes kastikkeesta on haihtunut kolmasosa.
Lisää pannulle loput voista. Sekoita voimakkaasti, kunnes voi on sulanut. Lusikoi kastike leikkeiden päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti