perjantai 11. maaliskuuta 2022

Paneroitua kampelaa ja remoulade-kastiketta

Kyllä toi air fryer vaan on niin näppärä laite, että en mitenkään enää luopuisi siitä. Se on lähes päivittäisessä käytössä ja tänään paistoin siinä rapeat kampelat, jotka eivät yhtään hävinneet voissa paistetuilla tai öljyssä friteeratuille. Päinvastoin. Remoulade-kastikekin oli tosi hyvää. Kalojen ja kastikkeen kanssa lautasella on porkkana-perunamuusia ja kukkakaalia ranskismausteella höystettynä.




Ainekset:
350 g kampelaa
Marinadi:
2 rkl sitruunamehua
pari tippaa worcestershirenkastiketta
Panerointi:
½ dl vehnäjauhoja
1 kananmunaa
1 dl korppujauhoja
suolaa
mustapippuria
Remoulade-kastike:
1 rkl pikkelssiä
50 g majoneesia
140 g maustamatonta jogurttia
½ rkl tilliä
1 rkl kapriksia
1 tl kalakastiketta

Silppua remouladen tilli. Valuta pikkelssi ja kaprikset. Silppua pikkelssi. Sekoita kaikki ainekset ja nosta kastike hetkeksi jääkaappiin vetäytymään.

Sekoita marinadin ainekset yhteen. Kääntele kalat marinadissa ja anna maustua noin puoli tuntia.

Mittaa yhdelle lautaselle vehnäjauhot, toiselle kananmunat ja kolmannelle korppujauhot. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista kaloja 180-asteisessa air fryerissä 5 minuuttia. Laske lämpötila 160 asteeseen ja jatka paistamista vielä 5 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti